22:50
6/2/2014

Można przeprowadzić tak:

A więc potwierdza się złota zasada – blokuj telefon tak, aby nikt, kto go znajdzie nie mógł wejść w opcje. Zresztą, nie oszukujmy się, jeśli ktoś będzie miał dostęp do aplikacji/systemu, to możliwość wyłączenia “Find My iPhone” jest waszym najmniejszym zmartwieniem.

Przeczytaj także:

Ten wpis pochodzi z naszego linkbloga *ptr, dlatego nie widać go na głównej.
*ptr możesz czytać przez RSS albo przez sidebar po prawej stronie serwisu.


10 komentarzy

Dodaj komentarz
  1. Meh, cerberus jako aplikacja systemowa ukryta w drawerze. Ale to na androidzie… Przetrwa wipe itp.

    • Meh, jak ktoś skubnie iPhone z iOS 7, to i tak po wymazaniu nic z nim nie zrobi. Telefon można zablokować (lokalizować, wymazać) przez Internet.
      Trochę na jedno wychodzi, a zwykły użytkownik (słaby technicznie) nie musi nic kombinować. Samo się zabezpiecza.

  2. Najpierw trzeba wpisać kod dostępu do urządzenia. Odblokowane to żadne wyzwanie ;)

    • ale wlasnie nie tak mialo byc, po to sa ograniczenia aby miec np dwa hasla latwiejsze do uzytkowania telefonu i zdecydowanie bardziej skomplikowane do ustawien i ograniczen w tym np. mozliwosci edytowania iclouda i szukania telefonu… czyli jest slabo ale co gorsza jest jeszcze wielu ktorzy nie zaktualizowali iOS-a 6 do 7 i w naszym wypadku wogole nie mamy co liczyc na poprawki co jest jeszcze wiekszym dranstwem niz blad w stosunkowo nowym systemie!

    • @Pawel “ale co gorsza jest jeszcze wielu ktorzy nie zaktualizowali iOS-a 6 do 7 i w naszym wypadku wogole nie mamy co liczyc na poprawki” Jak to nie? Wystarczy zaktualizować. Na wszystkie urządzenia na których chodzi iOS6 jest i iOS7. I poprawki. Ciężko by łatali iOS6, skoro wypuścili siódemkę. To nie PHP, które ma 5.0, 5.1,5.2, 5.3 i każdy z nich utrzymywany jest osobno, bo bywają “niekompatybilne” :)

  3. Z tego co mi wiadomo, to do póki Find my iphone jest aktywne, iphone po zrobieniu restore nadal bedzie wolał o poprzednie dane. Wyłączenie/wylogowanie daje złodziejowi możliwość bezproblemowego zrobienia restore :/

  4. Gość ma update’a w generals który to uniemożliwia ;)

  5. Zawsze jak coś takiego widzę to przypomina mi się to http://i.imgur.com/Na33W.gif :) Szczerze myślałem, że aż takie błędy w dzisiejszych czasach się zdarzać nie będą.

    • U mnie na windzie …98SE i później Millenium Edition chyba wystarczyło kliknąć cancel albo [alt]+[spacja]>zamknij >.< Jaki system, takie zabezpieczenia :p

  6. Ta a jak ktoś ma włączone restrykcjie nie da sie wejść do iCloud

Twój komentarz

Zamieszczając komentarz akceptujesz regulamin dodawania komentarzy. Przez moderację nie przejdą: wycieczki osobiste, komentarze nie na temat, wulgaryzmy.

RSS dla komentarzy: